login   Login    |    Want to order online? Get your account here!
LEADER IN SMART ANTIMICROBIAL COATINGS
Inducoat introduceert de duurzame schimmel- en bacteriebestendige afdichtingskit INDUKiT. In tegenstelling tot bestaande afdichtingskitten is INDUKiT jarenlang bestendig tegen schimmels en bacteriŽn. Klachten over vervuilde kitvoegen zullen hierdoor afnemen. Dit knelpunt bij kwaliteitsaudits, ook door externe instanties, is daarmee verbeterd.

Nieuw: INDUKiT

Een herkenbaar probleem: zwarte schimmel op naden en voegen. En ook schadelijke bacteriŽn ontwikkelen zich hier vaak. Een taaie uitdaging, want juist op die plaatsen en op die ondergrond is het niet eenvoudig om deze schimmel- en bacteriebestendig te maken. Specialist Inducoat is de uitdaging aangegaan. Na een intensief research traject zag de INDUKiT het licht.

Bij deze research is nauw samengewerkt met klanten die inmiddels al ruime ervaring hebben met de Inducoat oplossing. We schimmel- en bacteriebestendige coatings, van flexcoat tot 2C, leveren hier dagelijks hun prestatie. Vanuit dat vertrouwen kon de ontwikkeling heel dicht bij de concrete behoefte blijven. Dit heeft geleid tot een MS Polymeer die een goede afsluiting combineert met een gedegen schimmel- en bacteriebestendigheid. De kit bevat geen siliconen, isocyanaten of oplosmiddel en is daardoor reukarm. De INDUKiT kan zonder primer worden toegepast, droogt snel en is nat-in-nat overschilderbaar met de coatings van Inducoat.

INDUKiT wordt toegepast voor het afdichten van naden, overlappingen, voegen bij minerale, kunststof en metalen objecten in omgevingen die gevoelig zijn voor schimmels of bacteriŽn. Direct bij de introductie kozen toonaangevende voedingsmiddelenproducenten, woningbouwcorporaties en ziekenhuizen voor deze unieke oplossing.